İLETİŞİM
 
Anzer Arıcılık
 
2018 Anzer Balı Fiyatı:
1 KG 940 TL
2018 ANZER POLENİ FİYATI:
1 KG 1000 TL
 
Piriçelebi Mah. Adliye Cad. 8/F
53020 Rize Merkez, Rize
100. Yıl Mağazaları Demirel Apt. Karşısı
Telefon: 0464 214 66 68
Cep Telefon: 0536 970 13 97
Faks : 0464 214 92 20
anzer@anzeraricilik.com
 
 
 
 

Arıcılık Malzemeleri

 
Maske-Arıcı Maskesi: Arıcı, bal arılarının bulunduğu kovanı açarken arıların saldırısına maruz kalabilir. Bunun için, arıcı kovanı açmadan önce maskesini giyip tedbirini almalıdır. Halk tabiriyle arının sokmayanı olmaz. Siz siz olun maskesiz arıyı kontrol etmeyin.

Körük:
Arıcı, kovanı açarken maskeyi giymiş, körüğünü yakmış olmalıdır. Körükten çıkan duman arıyı sakinleştirir, arı önceki hali gibi saldırgan olmaz.

Eldiven:
Arının ellerimizi sokmaması için eldiven takılır. Arıcı eldivenlerini taktığı zaman rahatça arısını kontrol etmiş olur.
 
AnaArı.com
 
 
 
Temel Petek: Bal üretimini artırmak ve petek yapımını kolaylaştırmak için, hazır doğal balmumunun çerçeve teli veya elektrikli ısıtıcı ile çerçevelere sabitleştirilen, işçi arı gözü şekli basılı olan, gözenekleri düzgün altıgen şeklinde ince mum levhasıdır.

Sır Tarağı
: Bal sağımı yapılırken arı kovanından alınan sırlanmış petekli balların sırı alınmadan bal süzme makinesine konulmaz. Sırlı peteklerin gözü kapalıdır. Sırı alındıktan sonra petekli bal sağılır. Petek bal dan sırı almak için sır tarağı kullanılır.

Mahmuz
: Temel peteklerdeki çerçevelerin sabitlenmesi esnasında kullanılır. Saplı, dişli tekerlekli olup, tekerlek temel peteğin takılı olduğu telin üzerinden gezdirilir, tel ile temel peteğin yapışması sağlanır.

Regulatör
: Temel peteğin ve telin takılı olduğu çerçevede regulatördeki kablolardan temel peteğin teline elektirik verilmesiyle tel ısınır temel petek ile telin yapışması sağlanır.

Çerçeve Teli
: Çerçevelere takılı olan levha şeklindeki temel peteği sağlamlaştırmak için çerçeveler yanlarından delinip tel gerdirilir. Temel petek tele dayandırılır.

Bölme Tahtası
: Zayıf kolonilerde arılı çerçeve miktarı azdır. En son çerçeveden sonra bölme tahtası yerleştirilir. Arının çerçeve olmayan yerlere geçişini engellemek ve arının çerçeve olan yerlerde kalmasını sağlamak ve arıyı sıcak tutmak için ağaçtan yapılan bir levhadır.

Ana Arı Izgarası
: Kuluçkalık ve ballık arasına yerleştirilen, başka bir ifadeyle kovanın birinci katı ve ikinci katı arasına yerleştirilen, ana arının ballık kata (ikinci kat) çıkmasını engellemek için plastik veya metalden yapılan levha şeklindeki ızgaradır.

Propolis Tuzağı
: Nektar akımın olduğu zamanda çerçevelerin üstüne konulan ızgaralı levhadır.

Ana Arı Kafesi:
Ana arısız kalmış kovanlara ana arı vermek için veya ana arının nakli için ana arının muhafaza edildiği kafestir.
 
 
AnaArı.com
 
 
Yemlik: Yemlikler, kayık yemlik ve kovan üstü olarak imal edilir. Arılara besleme yapmak için onların besinlerinin konulduğu ahşap, plastik ve metalden yapılan kaplardır.

Polen Tuzağı
: Arıların çiçeklerden topladığı çiçek tozlarını, polenlerini kovana girerken kovana kurulan tuzakla alınmasıdır.

Bal Süzme Makinesi
: Kovandan sağılan petekli balların, manuel veya otomatik olarak çalışan kazanlara konularak balların süzülmesini sağlayan kazandır.

Bal Dinlendirme Kazanı
: Sağılan bal kromdan yapılmış dinlendirme kazanına konulur. İki-üç saat bekletilerek, baldaki mum kırıntıları ve balın köpüğünün balın üstüne çıkmasını sağlayan kazandır.